Over ons

Wat doet Sportwijk Oude Wijken?

Een gezonde levensstijl voor iedereen.

Sportwijk Oude Wijken is een samenwerking tussen verschillende sport- en beweegaanbieders uit de Oude Wijken van Groningen. Het project wordt aangevoerd door SportCentrum Noord en leunt op behoeften vanuit met name De Hoogte, de Indische Buurt en de Korrewegwijk.

Samen maken we sport, beweging en gezonde voeding toegankelijk voor íedereen en werken we continu aan nieuwe initiatieven uit de buurt. Benieuwd met welke partijen we graag samenwerken?

Voor wie is Sportwijk Oude Wijken?

Vóór de wijk, dóór de wijk.

Sportwijk Oude Wijken is voornamelijk gericht op De Hoogte, de Indische Buurt en de Korrewegwijk. Daarbij zoeken we continu samenwerkingen met vrijwilligers, organisaties, instellingen, stichtingen en verenigingen die hun steentje bijdragen aan de leefbaarheid in de wijk (of het nu gaat om gezondheid, participatie, werk en inkomen, duurzaamheid of onderwijs). 

Om alle initiatieven van en voor de wijk te kunnen verbinden, zijn plekken nodig waar ontmoeten, sport, bewegen en gezonde voeding samenkomen. SportCentrum Noord is een van deze plekken. Het is een plek waar: 1) wijkbewoners dagelijks terechtkunnen bij aanbieders op het gebied van sport, welzijn en gezondheid, 2) waar scholen gebruik kunnen maken van de faciliteiten en het aanbod op het gebied van sport, bewegen en gezondheid, 3) waar ouderen terechtkunnen voor valpreventie en weerbaarheid en 4) waar kwetsbare jongeren zich welkom voelen.

Het projectteam

Een eigen idee? Spar eens met ons team!

Om de verschillende projecten binnen de wijk goed met elkaar af te stemmen, is het onderstaande kernteam opgericht. Heb je een sportief idee? We koppelen je graag aan andere enthousiastelingen of ondersteunen je bij het regelen van faciliteiten!

Chantal Molanus

WIJ Korreweg

Agnes Groen

SportCentrum Noord

Sirano 't Zand

Fight Academy Groningen